czwartek, 23 lutego 2012

Delikatna ryba w mleczku kokosowym z szafranem.

Wciąż odsypiam zeszły tydzień i włóczę nogami, jedna za drugą.
Układam coraz to nowe zdjęcia na pustych stronach albumu. 
Przyklejam i opisuję.
Bez nazw zabytków i dat.

Powoli układam w szafkach kubeczki, talerzyki, słoiczki..
Gotuję delikatną rybę. 

Ciepłe danie przed kolejną partią snu.

Delikatna ryba w mleczku kokosowym z szafranem
na 2 porcje

  • 200g białej ryby pokrojonej w kostkę 
  • 2 korzenie pietruszki
  • 100g selera
  • 2 łyżki masła
  • 1/4 łyżeczki sosu rybnego
  • 100ml mleczka kokosowego
  • szczypta szafranu
Pietruszkę oraz selera obieramy i kroimy w małą kostkę.
W rondelku rozgrzewamy masło i podsmażamy warzywa.
Dodajemy rybę i smażymy ok 5 minut.
Dolewamy mleczko, sos, szafran i razem dusimy.
Jeszcze chwilę trzymamy na ogniu. Podajemy.

Bardzo dobrze smakuje solo, jak i z ryżem.


ps. Zdjęcia z Włoch będą podrzucane garściami :)

Part 1.



Nasza ośmiornica :)

Smacznego i do zobaczenia! 
Praline

3 komentarze:

  1. Ach te widoki...i ta osmiornica:)
    No i zdjecie ryby, fantastyczne!!

    OdpowiedzUsuń
  2. przeokropna ośmiornica ;p Pzdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
  3. Nie taka zaś okropna ta ośmiornica. Jak ją trzymałem do zdjęcia to nawet się zacząłem zastanawiać czy nie zacząć hodować w jakimś "akwarium" żeby móc pogłaskać żywą :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i pozostawiony ślad.
Zapraszam ponownie ;)