Wciąż odsypiam zeszły tydzień i włóczę nogami, jedna za drugą.
Układam coraz to nowe zdjęcia na pustych stronach albumu.
Przyklejam i opisuję.
Bez nazw zabytków i dat.
Powoli układam w szafkach kubeczki, talerzyki, słoiczki..
Gotuję delikatną rybę.
Ciepłe danie przed kolejną partią snu.
Delikatna ryba w mleczku kokosowym z szafranem
na 2 porcje
- 200g białej ryby pokrojonej w kostkę
- 2 korzenie pietruszki
- 100g selera
- 2 łyżki masła
- 1/4 łyżeczki sosu rybnego
- 100ml mleczka kokosowego
- szczypta szafranu
Pietruszkę oraz selera obieramy i kroimy w małą kostkę.
W rondelku rozgrzewamy masło i podsmażamy warzywa.
Dodajemy rybę i smażymy ok 5 minut.
Dolewamy mleczko, sos, szafran i razem dusimy.
Jeszcze chwilę trzymamy na ogniu. Podajemy.
Bardzo dobrze smakuje solo, jak i z ryżem.
ps. Zdjęcia z Włoch będą podrzucane garściami :)
Part 1.
Nasza ośmiornica :) |
Smacznego i do zobaczenia!
Praline
Ach te widoki...i ta osmiornica:)
OdpowiedzUsuńNo i zdjecie ryby, fantastyczne!!
przeokropna ośmiornica ;p Pzdrawiam!
OdpowiedzUsuńNie taka zaś okropna ta ośmiornica. Jak ją trzymałem do zdjęcia to nawet się zacząłem zastanawiać czy nie zacząć hodować w jakimś "akwarium" żeby móc pogłaskać żywą :)
OdpowiedzUsuń