piątek, 30 sierpnia 2013

Szykowne ciasteczko z poziomkami i lawendą.

Część trzecia- deser.
Najmniejszy i najbardziej wyczekiwany przy każdym obiedzie lub kolacji. 
Drobne arcydzieło, którego przygotowanie trwa 3 minuty. 

Połączenie poziomek i lawendy to strzał w 10! Konieczne do wypróbowania.

Rozkoszujcie się ciasteczkiem razem ze mną...


Ciasteczko z poziomkami i lawendą
na 2 sztuki
  • 2 okrągłe ciasteczka owsiano-maślane (lub kruche)
  • 2 łyżki serka śmietankowego
  • garść poziomek (plus kilka do dekoracji)
  • 1/2 łyżeczki suszonej lawendy
  • 1 łyżeczka cukru pudru
  • tarta gorzka czekolada do posypania
do podania: lekkie wino deserowe

W miseczce rozgniatamy poziomki z cukrem. Dodajemy serek i lawendę, mieszamy.
(Aby uzyskać masę bez cząstek owoców, poziomki należy zblendować)
Na talerzu kładziemy ciasteczko, na nim łyżkę masy i kilka poziomek.
Posypujemy czekoladą, na wierzchu układamy kilka owoców. Podajemy.

Smacznego!



Trzydaniowy posiłek zagościł w kolejnych odcinkach Lendryggena. Co o nim sądzicie?
Jestem ciekawa Waszych opinii :)

Pozdrawiam!
Praline

ps. Gdzie ukrył się robiący zdjęcie?
Przepis bierze udział w konkursie "Paryska dieta".

Tutaj wszystko o książce dr. Cohena.


5 komentarzy:

  1. jestem pod ogromnym wrażeniem ! zarówno smaki jak i zdjęcia mnie rozbroiły! cudne!

    OdpowiedzUsuń
  2. Odpowiedzi
    1. Witaj Paniczyja! :)) Rozglądaj się!
      Pozdrawiam!

      Usuń

Dziękuję za odwiedziny i pozostawiony ślad.
Zapraszam ponownie ;)