Witajcie!
Bardzo cieszę, się, że ostatni deser przypadł Wam do gustu! Jeśli ktoś go jeszcze nie widział, klik.
Dziś, po raz ostatni w tym roku serwuję coś.
A to nie małe coś, tylko wielkie COŚ.
Jak przystało na porządny koniec, makaron z parmezanem
Z moimi ulubionymi dodatkami.
Jeśli macie małe dzieci/chorujecie/spędzacie sylwestra przed telewizorem/etc. polecam!
Na każdą porę, z lampką wina przy blasku choinkowych lampek i bajkowo prószącego śniegu.
Z uśmiechem na twarzy i spokojem w sercu. Tak właśnie Wam go serwuję.
na dwie porcje
Bardzo cieszę, się, że ostatni deser przypadł Wam do gustu! Jeśli ktoś go jeszcze nie widział, klik.
Dziś, po raz ostatni w tym roku serwuję coś.
A to nie małe coś, tylko wielkie COŚ.
Jak przystało na porządny koniec, makaron z parmezanem
Z moimi ulubionymi dodatkami.
Jeśli macie małe dzieci/chorujecie/spędzacie sylwestra przed telewizorem/etc. polecam!
Na każdą porę, z lampką wina przy blasku choinkowych lampek i bajkowo prószącego śniegu.
Z uśmiechem na twarzy i spokojem w sercu. Tak właśnie Wam go serwuję.
na dwie porcje
- 150g makaronu (spaghetti lub tagliatelle)
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- 4 duże ząbki czosnku
- 1 cebula
- 500g szpinaku
- 2 jajka
- parmezan według uznania
- 2 łyżki octu
- świeżo mielona sól i pieprz
Oliwę rozgrzewamy na patelni. Siekamy czosnek i cebulę, podsmażamy.
Dodajemy szpinak, sól i pieprz (do smaku).
Makaron gotujemy w osolonej wodzie.
W osobnym rondelku zagotowujemy wodę z octem i szybko wbijamy rozbite jajko (to najlepiej wcześniej wbić do miseczki i stamtąd przelać). Gotujemy ok 4 minuty, wyjmujemy łyżką cedzakową na makaron i szpinak.
Podajemy z parmezanem.
Smacznego!
Pozdrawiam!
Praline
Pyszna wersja! Najlepszego w Nowym Roku!
OdpowiedzUsuńUwielbiam :)
OdpowiedzUsuńpyszny przsepis, zoltko z jajka musi sie tak wspaniale rozplywac... do zrobienia!
OdpowiedzUsuńO to jest fajny pomysł z tym jajkiem na wierzchu.
OdpowiedzUsuń