Jak wiecie, ja ostatnio w paryskim nastroju :)
Od dziś, przez najbliższe trzy dni na blogu pojawiać się będą propozycje, które razem skomponują wspaniały obiad lub kolację. Wszystko zostało tak przemyślane, aby oczom, duszom i brzuchom było najlepiej jak tylko może być.
Minimum składników. Maksimum smaku.
Mam nadzieję, że będziecie zadowoleni.
Sałatka z chleba na zakwasie, suszonej szynki i awokado
na 2 porcje
- 6 kromek chleba na zakwasie o grubości 3 milimetrów
- 4-6 plasterków suszonej szynki (u mnie przepyszna prosto z Włoch, niestety nie wiem jak się nazywa, była prezentem)
- 1 awokado
- 10-12 pomidorków koktajlowych
- oliwa z oliwek
- sól morska, pieprz grubo mielony
- woda do podania
Wszystkie składniki układamy na talerzu.
Na koniec, tuż przed samym podaniem skrapiamy oliwą oraz oprószamy solą i pieprzem.
Obok stawiamy kieliszek z wodą.
Smacznego!
Pozdrawiam!
Praline
Zapraszam już jutro na drugą część!
Przepis bierze udział w konkursie "Paryska dieta".
Tutaj wszystko o książce dr. Cohena, a ja w ramach małej zbieżności nazwisk polecam Wam do posłuchania przy jedzeniu pana Leonarda Cohena :) Mnie bardzo odpowiada.
Cudne, cudne, cudne.
OdpowiedzUsuńChleb na zakwasie i awokado smakuje przepysznie!
Czekam na kolejne dania :)