Proste i szybkie.
Niespodziewanie pyszne i uzależniające.
Bardzo kruche.
Lubię kruche. A Wy?
Do zrobienia w 15 minut, idealne jako spód do tarty z lekkim kremem.
Kruche ciasto z migdałami i limonką
na dużą, prostokątną blaszkę (do tarty wystarczy 1/2 porcji)
Dużą blaszkę smarujemy masłem i wykładamy nią ciasto.
Nakłuwamy ciasto widelcem.
Pieczemy 35-40 minut w 180 stopniach.
Po wyjęciu studzimy.
Podajemy z czarną herbatą.
Smacznego!
*Nie sugerujcie się kolorem limonki na zdjęciu. Moja była zerwana z przydomowego ogródka i tak właśnie wyglądała :)
Pozdrawiam!
Praline
Niespodziewanie pyszne i uzależniające.
Bardzo kruche.
Lubię kruche. A Wy?
Do zrobienia w 15 minut, idealne jako spód do tarty z lekkim kremem.
Kruche ciasto z migdałami i limonką
na dużą, prostokątną blaszkę (do tarty wystarczy 1/2 porcji)
- 100g mielonych migdałów
- 400g mąki
- 250g masła, pokrojonego w kostkę
- skórka z 1 1/2 limonki*
- 180g cukru
Dużą blaszkę smarujemy masłem i wykładamy nią ciasto.
Nakłuwamy ciasto widelcem.
Pieczemy 35-40 minut w 180 stopniach.
Po wyjęciu studzimy.
Podajemy z czarną herbatą.
Smacznego!
*Nie sugerujcie się kolorem limonki na zdjęciu. Moja była zerwana z przydomowego ogródka i tak właśnie wyglądała :)
Pozdrawiam!
Praline
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i pozostawiony ślad.
Zapraszam ponownie ;)