Wciąż pozostaję w jesiennych klimatach, choć te już coraz bardziej ponure.
Kupuję zapasy owsianki i zaczynam jeść banany.
Poziom cukru o tej porze roku skacze niewyobrażalnie wysoko.
Muffinki sprzyjają temu doskonale. Mocno gruszkowe, pyszne.
Muffinki gruszkowe, najszybsze
na ok 10-12 sztuk
Piekarnik rozgrzewamy do 180 st. Kupuję zapasy owsianki i zaczynam jeść banany.
Poziom cukru o tej porze roku skacze niewyobrażalnie wysoko.
Muffinki sprzyjają temu doskonale. Mocno gruszkowe, pyszne.
Muffinki gruszkowe, najszybsze
na ok 10-12 sztuk
- 160g mąki pszennej
- 180g cukru
- 90ml oleju
- 200g gruszki, obranej, startej na dużych oczkach
- 2 jajka
- 1 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1/2 łyżeczki cynamonu
- 3 łyżki rodzynek namoczonych w mocnej esencji herbacianej
W jednej misce łączymy jajka i olej, w drugiej mąkę, cukier, cynamon i proszek.
Mieszamy razem, dodając gruszkę i rodzynki.
Wykładamy do foremek, pieczemy 30 minut.
Podajemy ostudzone.
Smacznego!
Koniecznie wypróbujcie!
Pozdrawiam,
Praline
Idealne! Małe pychotki!
OdpowiedzUsuńMało ciekawe te Twoje przepisy
OdpowiedzUsuńTaka ze mnie muffinkowa baba, a jeszcze z gruszka nie pichciłam! czas to zmienic:) dziekuje za pomysl:)
OdpowiedzUsuńp.s. zapraszam na candy:) moze do gustu przypadnie:)
pozdrawiam ciepło:)