Lubicie zielony?
Ja bardzo! I tak oto zazieleniło się na talerzu.
Odkryłam ostatnio pesto pistacjowe i jestem nim kompletnie zachwycona.
Poszukajcie go koniecznie na półkach delikatesów i zabierajcie się za gotowanie makaronu!
Makaron z pieczonym dorszem i pesto pistacjowym
na 4 porcje
Dorsza nacieramy solą i razem z masłem oraz bazylią pieczemy w rękawie 25 minut.
W tym czasie gotujemy makaron i kroimy w półplasterki mozzarellę.
Ugotowany makaron mieszamy z pesto i wykładamy na talerze.
Gdy ryba się upiecze, równo ją dzielimy i układamy na makaronie razem z mozzarellą.
Całość dekorujemy listkami świeżej bazylii.
Smacznego!
Pozdrawiam,
Praline
Ja bardzo! I tak oto zazieleniło się na talerzu.
Odkryłam ostatnio pesto pistacjowe i jestem nim kompletnie zachwycona.
Poszukajcie go koniecznie na półkach delikatesów i zabierajcie się za gotowanie makaronu!
Makaron z pieczonym dorszem i pesto pistacjowym
na 4 porcje
- 300g makaronu
- 400g dorsza
- 4 łyżki masła
- 2 szczypty soli
- 1 łyżka siekanej bazylii
- 250g mozzarelli
- 4 łyżki pesto pistacjowego
- kilka listków bazylii do dekoracji
Dorsza nacieramy solą i razem z masłem oraz bazylią pieczemy w rękawie 25 minut.
W tym czasie gotujemy makaron i kroimy w półplasterki mozzarellę.
Ugotowany makaron mieszamy z pesto i wykładamy na talerze.
Gdy ryba się upiecze, równo ją dzielimy i układamy na makaronie razem z mozzarellą.
Całość dekorujemy listkami świeżej bazylii.
Smacznego!
Pozdrawiam,
Praline
mmm pesto pistacjowe, musi być obłędne :)
OdpowiedzUsuń