Zrobiłam ją i zjadłam przed chwilą.
Miała pozostać moją słodką tajemnicą.
Szybko zmieniłam zdanie, bo wyszłabym na ogromną egoistkę nie dzieląc się z Wami przepisem.
Dobrem TRZEBA się dzielić.
Sałatka majówkowa
na 2 porcje
Miała pozostać moją słodką tajemnicą.
Szybko zmieniłam zdanie, bo wyszłabym na ogromną egoistkę nie dzieląc się z Wami przepisem.
Dobrem TRZEBA się dzielić.
Sałatka majówkowa
na 2 porcje
- 2 garście rukoli
- 2 jajka
- puszka tuńczyka w sosie własnym
- 2 garści truskawek (użyłam mrożonych)
- 3 łyżeczki słonecznika
- 1 łyżka płatków owsianych górskich
- 3 łyżki oliwy
- 1 łyżka płynnego miodu
- kilka kropel tabasco
- sól morska gruboziarnista
- pieprz świeżo mielony
- 700ml wody
- 3 łyżki octu
Gdy zaczyna się gotować, wbijamy jajko i gotujemy 2 minuty (jajko w koszulce).
Z miodu, oliwy, tabasco robimy sos.
Słonecznik i płatki podprażamy na suchej patelni.
Na talerze nakładamy po równo wszystkie składniki, kładziemy jajko, polewamy sosem i oprószamy solą oraz pieprzem.
Smacznego!
Pozdrawiam,
Praline
Zglodnialam...
OdpowiedzUsuńwow co za połączenie ;) na pewno pyszna;) polecam moją sałatkę z jajkiem sadzonym w roli głównej .zapraszam do wypróbowania.pozdrawiam.
OdpowiedzUsuńhttp://gotujenacodzien.blogspot.com/search/label/sa%C5%82atki%20i%20sur%C3%B3wki
Dobrem powinno się dzielić:), a jajkiem w koszulce na takich pysznościach to.... za mało, powinno być jeszcze jedno:)
OdpowiedzUsuń